De 10 duurste gemeenten om te huren

Huren lijkt voor velen onder ons een relatief goedkope oplossing te zijn om nog te kunnen sparen voor de aankoop van een nieuwe (eigen) woning. En toch kan dat niet in elke stad of gemeente. Zo zijn er heel wat plaatsen in ons land waar je misschien toch maar overweegt om maandelijks een woonlening af te betalen, dan wanneer je iedere maand de huurprijs ophoest. Hier volgen de 10 duurste gemeenten om een huis of appartement te gaan huren.

1. Sint-Genesius-Rode, Vlaams-Brabant
De derde duurste gemeente in België prijkt helemaal bovenaan wat betreft huurprijzen! Het Vlaams-Brabantse Sint-Genesius-Rode klokt af op een duizelingwekkende 2.725 euro. Toegegeven, voor dat maandelijks bedrag krijg je wel een erg fraaie en moderne woning met zeer ruime tuin.

2. Sint-Gillis, Brussel
Een nieuwkomer in de lijst, want het Brusselse Sint-Gillis was in de lijst met duurste woningprijzen niet vertegenwoordigd. Ten zuiden van hoofdstad Brussel is de mediaan van de huurprijzen een stevige 2.325 euro. Maar ook in Sint-Gillis krijg je daar – met deze prachtig gerenoveerde woning – waar voor je geld!

3. Elsene, Brussel
De nummer 2 bij de duurste woningprijzen, staat ook nog op het podium bij de duurste huurprijzen. Dan kunnen we toch wel stellen dat het in Elsene best duur wonen is. Maandelijks moet je in de buurgemeente van Sint-Gillis best rekenen op ongeveer 2.080 euro. In ruil krijg je er een hypermoderne duplex voor!

4. Ukkel, Brussel
De regio rond de hoofdstad blijft de lijst domineren want met Ukkel is alweer de derde Brusselse gemeente aan de beurt. Nog iets zuidelijker dan Elsene en Sint-Gillis betaal je maandelijks 2.050 euro. In Ukkel krijg je er al snel een mooie woning met vier slaapkamers voor.

5. Waterloo, Waals-Brabant
Voor het eerst de taalgrens over! In het geschiedenisrijke Waterloo duiken we ook voor het eerst onder de grens van 2.000 euro. Met een maandelijks huurbudget van 1.980 euro kom je zeker een eindje in de gemeente van de leeuw. Voor dat bedrag kan je jezelf bewoner van deze fraaie woning noemen!

6. Eigenbrakel, Waals-Brabant
Nog in Waals-Brabant -naast Waterloo zelfs- bevindt zich het gezellige Eigenbrakel. De gemeente is in de voorbije jaren erg in trek, waardoor de woonprijzen de voorbije jaren de hoogte ingingen. Tegenwoordig moet je al een kleine 1.850 euro maandbudget hebben om onder andere deze ruime parel te kunnen huren!

7. Sint-Lambrechts-Woluwe, Brussel
En daar is Brussel weer! De oostelijke regio van de stad is ruim goedkoper dan het zuidelijke deel, maar laat je daarin niet vangen, want het blijft uiteraard de duurste streek van België. In Sint-Lambrechts-Woluwe betaal je maandelijks zo’n 1.775 euro om een ruime rijwoning te huren.

8. Watermaal-Bosvoorde, Brussel
Iets zuidelijker richting de taalgrens hebben we het mooie Watermaal-Bosvoorde. In de streek ten oosten van Brussel liggen de huurprijzen ongeveer gelijk. Zo betaal je hier 1.750 euro per maand. Je krijgt er dan ook wel een modern en gezellig appartement voor!

9. Hoeilaart, Vlaams-Brabant
Toch nog een keertje piepen buiten Brussel, hoewel Hoeilaart niet eens zo gek ver van de hoofdstad ligt. Maar de gemeente -gelegen in de druivenstreek- behoort met een mediaan van 1.725 euro per maand toch nog tot de duurdere vogels van het land. Maar als je voor dat bedrag een zeer groot huis met vijf slaapkamers en drie badkamers krijgt, hoor je ons niet klagen!

10. Sint-Pieters-Woluwe, Brussel
Afsluiten doen we -oh, verrassend!- in Brussel. Sint-Pieters-Woluwe vinden we onderaan de lijst met een maandhuur van 1.690 euro. Dat is opmerkelijk minder dan andere delen van de stad, maar zoals reeds gezegd is het oostelijke deel van de stad ruim ‘goedkoper’. Het blijft uiteraard nog een gigantische hap uit je maandelijkse budget. In Sint-Pieters-Woluwe krijg je er alvast dit gezellige appartement voor!

Opmerkelijk is dat West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg helemaal niet vertegenwoordigd zijn. Nog nadrukkelijker dan de woonprijzen is er een hoge concentratie in het centrum van het land, nabij de hoofdstad. Het Oost-Vlaamse Sint-Martens-Latem, nog goed voor de eerste plek als duurste gemeente, komt met een maandelijkse huurprijs van 1.130 euro nog niet eens in de buurt van de top 10. Ook het mondaine Knokke-Heist moet het met 1.060 euro per maand afleggen tegen het bruisende Brussel.

Provinciehoofdsteden
Nog verrassend is dat geen enkele Vlaamse provinciehoofdstad vertegenwoordigd is. Zelfs hoofdstad Brussel moet met een riante 1.650 euro per maand nog de duimen leggen. De provinciehoofdsteden daarentegen zijn ruim goedkoper. Zo is Antwerpen met 900 euro per maand de duurste, gevolgd door Leuven (790 euro), Gent (750) en Brugge (745). Net zoals bij de duurste woningen sluit Limburg de rij. In Hasselt kan je terecht voor 720 euro per maand.

Bron:
Zimmo

Gerelateerde artikels

Mag je als huurder andere mensen bij je laten ‘inwonen’?

Je huurt een huis of appartement. Mag je dan een nieuwe partner (al dan niet met kinderen) of een vriend(in) bij jou komen laten inwonen? Heb je daar de toestemming van je verhuurder voor nodig?
Lees meer

Van plan om te huren? Dat kost je alweer 39 euro meer!

De huurprijzen in Vlaanderen zijn vorig jaar flink gestegen en liggen hoger dan ooit. Dat blijkt uit de jaarlijkse Huurbarometer van Dewaele Vastgoedgroep. Zo betaalde je in 2019 maandelijks gemiddeld 808 euro voor een huurhuis: 39 euro of bijna 5% meer dan in 2018. De vijf jaar daarvoor steeg de prijs maar met 46 euro of 6%. Ook een appartement huren kost je in 2019 21 euro meer, voor een gemiddelde prijs van 677 euro per maand.
Lees meer

Moet een huurder de kosten van de syndicus betalen?

Elke mede-eigenaar binnen een appartementsgebouw betaalt een vergoeding aan de syndicus. Maar kan die vergoeding doorgerekend worden aan de huurder? Of moet ze sowieso betaald worden door de eigenaar?
Lees meer

Direct huren bij een eigenaar: waarop moet je letten?

Ben je van plan om direct te huren bij een eigenaar? Er zijn allerlei redenen om particulier te huren, maar je moet wel wat aandacht besteden aan de details in het huurcontract en aan de kosten. Dit is waar je op moet letten als je een woning huurt op de vrije markt.
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons