7 regels om rekening mee te houden bij het plaatsen van je tuinhuis

De lente is de ideale periode om een tuinhuis te plaatsen. Wat extra (opberg)ruimte is nooit slecht. Wil je lang genieten van je tuinhuis, dan is een goede fundering noodzakelijk. Met onderstaande tips speel je op zeker.

1. Pas je fundering aan het gebruik aan

Ga je enkel wat tuinspullen in je tuinhuis opbergen of parkeer je er ook je zware grasmaaier? Afhankelijk daarvan volstaat een dunne fundering, of moet je voor een zwaardere fundering opteren.

2. Controleer de draagkracht van de grond

Laat de samenstelling van je grond controleren, zo weet je of deze over voldoende draagkracht beschikt. Afhankelijk van de draagkracht zul je de grond moeten stabiliseren om verzakkingen te voorkomen.

3. Begin er op tijd aan

Haast en spoed is zelden goed. Begin dus op tijd aan het bouwen van je tuinhuis en volg een logische planning. Water en elektriciteit dienen er te zijn voor je de betonplaat legt.

4. Beton mixen

Uiteraard kun je een betoncentrale inschakelen, maar beton mixen kun je perfect zelf. Vergelijk wel even de kosten en zorg dat als je zelf aan de slag gaat, het beton van goede kwaliteit is.

5. Vermijd opkomend vocht

Door het leggen van een plastic folie onder het beton, voorkom je dat opstijgend vocht een kans krijgt. Oppervlaktewater kun je dan weer afvoeren door een kleine helling te maken. Houd ook rekening met het water op het dak, dat moet ook ergens naartoe.

6. Uitgraven als een professional

Verwijder eerst alle gras. Afhankelijk van de dikte van je betonplaat zul je moeten graven. Een stevige betonplaat is toch al snel 15 cm dik, dus graven maar! Een extra tip? Graaf de randen net iets dieper uit voor meer stabiliteit.

7. Bekisten

Baken de ruimte af met houten planken die je horizontaal rechtop zet. Het beton stort je tot aan de bovenrand. Let er wel op dat de planken niet verschuiven tijdens het storten.

Bron

Gerelateerde artikels

(Ver)bouwplannen? Deze regels veranderen vanaf 2021

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning voldoen aan de BEN-eisen. Het E-peil wordt strenger, maar het S-peil voorlopig nog niet. Ook de btw voor sloop en heropbouw wordt verlaagd naar 6%. Welke eisen en regels veranderen er mogelijk nog? Wij zochten het voor je uit.
Lees meer

Wanneer is grond bouwgrond?

Stel: u hebt een stuk grond op het oog in een mooie, rustige straat. Hoe kunt u nu zeker weten dat het om bouwgrond gaat?
Lees meer

Welke verbouwingswerken zijn nodig bij het kopen van een oude woning?

Een oude woning kopen betekent renoveren. Vaak gaat het om smaak en wooncomfort, maar sommige werken zijn wettelijk verplicht. Wij zetten even de belangrijkste verbouwingen met meerwaarde op een rijtje.
Lees meer

Zo worden de kosten verdeeld bij de terrasrenovatie van een appartement!

In heel wat appartementsgebouwen moeten op termijn de terrassen worden gerenoveerd. Wie betaalt daar uiteindelijk de rekening van? Moeten de eigenaars van de terrassen deze renovatie altijd zelf betalen?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons