Uitgerekend: wat kost een alarmsysteem?

Hoeveel kost het om je woning te beschermen tegen indringers? Tegenwoordig zijn de meeste alarmsystemen draadloos, maar wat kost dat nu en wat bepaalt de prijs? We vroegen het aan een gespecialiseerde veiligheidsfirma: Delta Dore Belgium.

Basispack vanaf 1.300 euro

“De meeste fabrikanten verkopen de basis van een alarmsysteem onder de vorm van een pack,” zegt Serge . Dat pakket bestaat meestal uit de meest noodzakelijke onderdelen van een goede beveiliging:

  • Centrale / sirene
  • Buitensirene
  • Bedieningspaneel
  • Paar bewegingsmelders
  • Rookdetector
  • Openingsdetectoren en/of afstandsbedieningen

Bewegingsmelders vanaf 250 euro

Je kan in elke individuele ruimte een bewegingsmelder plaatsen. Wanneer het systeem beweging detecteert in de woonst, slaat het alarm aan. Je kan dit optimaliseren door ook je gangen van zo’n melder te voorzien.

Veel melders kan je in huisdiervriendelijke versie verkrijgen. Die melders geven geen aanwezigheid door als er een detectie is van een beweging onder een bepaalde hoogte en volume. Op een klassieke detector kan je ook een cover plaatsen die hem diervriendelijk maakt.

Videobewegingsdetectoren

Er bestaan ook videobewegingsdetectoren die iets duurder zijn maar die bewegende beelden doorsturen. Handig om te weten of je nu echt met inbrekers zit of dat het om vals alarm gaat.

Zo'n videobewegingsmelder heb je vanaf 295 euro. Let wel, hiervoor heb je een IP-transmitter nodig die al snel 650 euro kost. Deze transmitter zorgt voor de communicatie met de smartphones en tablets.

Openingsdetectoren vanaf 60 euro

Moet het alarm afgaan nog voor er wordt ingebroken?


Gebruik dan je deur- en raamcontacten. Die installeer je op elke bereikbare opening van de woonst.

Een kleine tip van Delta Dore Belgium: Zit je met kelderramen? Vergeet dan ook deze niet te voorzien van detectoren.

Videobewaking vanaf 230 euro

Je kan videobewegingsmelders vervangen of aanvullen met volwaardige HD wifi-videocamera’s die zelf ook beweging detecteren. Zoals hun tegenhangers laten ze bij detectie het alarm afgaan.
 
En via dezelfde IP-transmitter sturen ze beelden van de bewegingen in HD door naar een smartphone. Een binnencamera heb je vanaf 230 euro en een buitencamera vanaf 300 euro.

De rekensom voor onze woonst

Om een precies prijskaartje te plakken, vertrekken we vanuit een standaardsituatie. In dit geval een alleenstaande woning met een oppervlakte van ongeveer 200 m², met een kelder, bovenverdieping, drie slaapkamers en een rondlopend huisdier.

Hoeveel kost het materiaal voor de beveiliging van deze voorbeeldwoonst?

  • Een basisalarmpack : 1.318,90 euro
  • Bewegingsmelders in drie extra kamers : 251,90 euro x 3 = 755,70 euro
  • Openingsdetectoren op vijftien ramen en deuren : 59,40 euro x 15 = 891 euro
  • Videobewaking (binnen) 231,10 euro en (buiten) 301,70 euro = 532,80 euro

De beveiliging voor onze woning bestaat dus uit een basispakket met een aantal uitbreidingen. Dat kost ons in totaal 3498,40 euro.

“Wanneer je denkt aan het installeren van een alarmsysteem moet je rekening houden met een aantal factoren. Zoals het type woonst, het aantal deuren, hoeveel ramen het gebouw telt, en of er huisdieren aanwezig zijn”, vertelt Serge Van De Velde van Delta Dore Belgium.

Serge Van De Velde van Delta Dore Belgium.
Bron
Livios

Gerelateerde artikels

Hoeveel verdient je bank op je hypothecaire lening?

Weet je echt hoeveel je hypothecair krediet kost? Wanneer je een lening onderschrijft, vergoedt de bank zichzelf voor haar diensten en om het risico op wanbetaling te compenseren. Deze marge heeft zijn weerslag op je rentevoet, die je kan onderhandelen met je bankier. Ontdek hoeveel je bank verdient aan je hypothecaire lening en hoe je betere voorwaarden onderhandelt.
Lees meer

Zonnepanelen ook in 2021 rendabel!

Groene energie is een blijver. Ook in 2021 levert investeren in zonnepanelen een positieve bijdrage aan zowel het klimaat als je portefeuille. Zo zijn er vanaf dit jaar opnieuw subsidies voor nieuwe installaties en kan het wegvallen van de terugdraaiende teller je financieel voordeel opleveren, aangezien het prosumententarief in dat geval ook wegvalt!
Lees meer

Onderhoudstips: maak je terras klaar voor de lente!

De lente is in het land. Kan je terras na de winter nog een opknapbeurt gebruiken vooraleer je er lekker kan vertoeven? Dan is een grondige reiniging geen overbodige luxe! Met deze tips geniet ook jij in geen tijd van de heerlijke lentezon!
Lees meer

Dit moet je weten over de nieuwe regels rond woonkwaliteit in Vlaanderen!

Sinds 1 januari laatstleden geldt er in Vlaanderen een nieuw decreet rond de kwaliteit van woningen. Dat is onder andere van belang als je een woning (ver-)huurt. Wat moet je daarvan weten? Wat riskeer je als een woning verhuurt die niet aan de normen voldoet?
Lees meer
Dankzij onze unieke aanpak en sterke zelf ontwikkelde technologie staat Oximo garant voor een snelle en transparante verkoop. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je huis? Wij adviseren je graag.
Contacteer ons